2009. július 14., kedd

3 barátnő

Két szinte teljesen ugyanolyan minialbumot készítettem 2 barátnőm szülinapjára. Azért nem csináltam teljesen különbözőt, mert tavaly, mikor különböző ajándékot kaptak, kicsit összevesztek rajta. :) Szóval csak nagyon minimális különbség lett a két album között. Épp ezért csak az egyiket fotóztam le.
Mindkettőjüknek ezen a héten van a szülinapja. Hamarosan meg fogják kapni, remélem örülni fognak! Mostanában eléggé elszakadtunk egymástól. Remélem ez segít kicsit összejönnünk újra. Hiányoznak!
Az albumokat én magam vágtam ki "söralátét" kartonból. Először rajzoltam egy kört körzővel, ezt vágtam ki művészkéssel sablonnak. Az oldalakat Fiskars formavágóval és a kivágott körsablon segítségével vágtam ki. A köralapok szélét természetesen mindenhol krétáztam.
Egyébként felfelé nyíló albumot csináltam (ehhez volt kedvem :)).
Az albumhoz főként Basic Grey 6x6 Offbeat papírcsomagját, az ehhez tartozó sima és epoxy miltonkapocs és gombkészletet használtam.
A borító:

Az album egy gumiszalaggal záródik, amire egy virágot és egy gombot fűztem, hogy díszítse. A piros Bazzil karton, a mintás papír, gombok, miltonkapocs a fent említett készletekből van. A "3" O'Scrap chipboard készletből van. Az indát folyékony krétával pecsételtem egyedi Scrap Bazáros bélyegzővel. A rejtett címkére egyedi pöttyös Scrap Bazáros pecséttel pecsételtem, majd a körök köré Sharpie filccel köröket pontoztam. Végül az egészet krétáztam, a szélét pedig mégegyszer sötétebb színnel. A virág alakú szegecs a Rayherből van, ezen kötöttem át egy kockás szalagot. A virágok Primák. A barátnő felirat Rayheres betűmatricából van. A piros kartonra fekete tűfilccel egy kört pontoztam. A mintás papírból Fiskars körsablonnal Fiskars formavágóval vágtam ki a kört, a szélét pedig Tim Holtz distresserrel öregítettem.
Az első oldalpár:

Ezen a két oldalon Dóri szerepel, neki adom ezt az albumot. (A másikat Taks kapja, ott ő van elől.) A felsőn a zöld és narancssárga mintás papír és a gomb a készlet része, az egyszínű papírok Bazzil kartonok. A virág Prima, folyékony krétával krétáztam kicsit. A "d" betű (és majd a "t" és az "a" is) Creative Imaginations chipboard. Akrilfestékkel befestettem, aztán Gelly csillámos domorítóporral hődomborítottam. Az inda pecsét az Inkadinkado Sketchy Flourishes bélyegzőszettből van. Piros Stazon tintával pecsételtem. A fodros szegély Fiskars lyukasztóval lyukasztottam. Az alsó oldalon a pöttyös papírt a táborban cseréltem Mesivel (köszi!), azt hiszem K&Co-s. A zöld papír a táboros oldal3-as készletből van, LoveElsie. A szélét Tim Holtz distresserrel tépkedtem meg. A nyíl és a csillag grungeboard szintén a táborból:) . Ezeket folyékony krétával színeztem. A virág Prima, a gomb a készletből van.
A második oldalpár:

Ezeken az oldalakon Taks szerepel. A mintás papírok mind a Basic Grey készletből vannak, az egyszínűek Bazzil kartonok. A gombok, miltonkapcsok is a készletből vannak. A virágok még mindig Prima márkájúak. :) A "t" betű ugyanúgy készült, mint a "d" és majd az "a". Került rá még 2 strassz is. Itt is használtam a fodros lyukasztót. A felső oldalt átkötöttem egy szalaggal, amit közben átfűztem egy gombon.
Harmadik oldalpár:

Ezen az oldalpáron az én fotóim szerepelnek. A mintás papírok, gombok itt is a készletből vannak, leszámítva a piros pöttyöset. Az ugyanaz, mint Dóri oldalán. A virágok Primák. Használtam még pár vékony szalagot. A bélyegző ugyanaz mint a borítón. Ide is lyukaszottam egy fodros szegélyt.
Negyedik oldalpár:
Ettől kezdve többen szereplünk a fotókon. A pillangót Scrap Bazáros fehér domborított kartonból vágtam ki, de előtte piros folyékony krétával színeztem. Közepébe strasszokat tettem. Az alsó oldalon a lyukasztott fodron szalagot fűztem át. Az indát kézzel rajzoltam, kivágtam és tűfilccel pöttyöket rajzoltam rá.
Ötödik oldalpár:

Itt is ketten illetven hárman szereplünk a fotókon. A felső oldalon a lyukasztott fodor lyukaiba miltonkapcsokat tettem. A színes papírok, miltonok, gombok a készletből, a sárga karton Bazzil. A virágok itt is Primák.
Hátsó borító:

Ez a befejező oldal. Nem akartam túlbonyolítani. Kilyukasztottam 2 helyen, átfűztem rajta a gumit, görcsöt kötöttem rá és jól leragasztóztam hobbiragasztóval, nehogy kiszakadjon. A mintás papírokat már használtam. A halványsárga papír fotókarton. A bújtatott címkén a "Boldog szülinapot kívánok!" felirat szerepel, a másik oldalára, pedig egyedi Scrap Bazáros pecsételővel pecsételtem.
Részletfotók:

Hát ennyi. Nincs benne túl sok bonyolult technika, de nem is ez volt a cél. A fotók szerintem magukért beszélnek. (Remélem elérem vele a célomat.)

Köszönöm, hogy erre jártál, további szép napot!

1 kedves megjegyzés

ScrapMona írta...

De gyönyörű lett. Nagyon ügyes, szép, precíz munka. Biztos a siker :)