2009. július 18., szombat

Mama

Főként az anyák napi készletet felhasználva készítettem egy oldalt a nagymamámról, apukám anyukájáról. Íme:
Felhasznált anyagok/Supplies:
Bazzil karton/Bazzil cardstock
Magenta Paisley papír/Magenta Paisley paper

American Crafts betűmatrica/American Crafts alphabet stickers
Fancy Pants pecsételő/Fancy Pants clearstamp
szegecs/eyelet:Yabo
miltonkapcsok/brads: Hot Off ThePress, Lasting Impressions
Tim Holtz grungeboard
Prima virágok/Prima flowers

Colorbox folyékony kréta/Colobox Chalk ink
Stazon tinta/Stazon ink: jet black


Szintén fakó kicsit a kép. Akik láttak már oldalt először képen,majd élőben, tudják, hogy akármilyen is a fotó, sosem adja át azt az élményt, amit élőben nyújtanak az oldalak. A táborban tapasztalhattuk.
Az alap és a narancssárga papír a készletben volt. Életemben most először varrtam géppel (leszámítva az előzetes 2 próbavarrást), ahhoz képest szerintem elég jól sikerült. Még az is ráfogató, hogy egyenes. :) A képet szépiában hívattam elő. A szélét rotring és Tim Holtz distresser segítségével öregítettem. A rotringos ötletért köszi Sipikének, a táborban láttam nála ezt a módszert (azt hiszem ő Hanától leste el). A fotó alá tettem fehér kartonból egy alátétet, aminek a szélét krétáztam. Ezt a krétát és eggyel világosabb árnyalatot használtam végig. A szívet grungeboardból csináltam, de igazából nem használtam ki a grungeboard domborított felületét. Lefedtem egy fehér papírral. Erre Fancy Pants írásos pecsételővel pecsételtem, majd a szélét (eléggé mélyen) többféle krétával krétáztam. A tépett papír úgy készült, hogy még a táborban egy majdnem fehér papír szélét Noé lyukasztójával (köszi!) kilyukasztottam. Ebből vágtam le ezt a darabot. Ezután Fiskars domborítóval domborítottam rá a pöttyöket. A szélét betépkedtem, mintha kitépett füzetlap lenne, azután a domborított és tépkedett részt krétáztam. Az óra szintén a táborban készült. (nem tudom mikor fogyok ki az ott előre elkészített díszítőkből és az elcserélt cuccokból :)) Köszönet Mesinek és a Rayhernek a Sizzix gépért, azzal vágtam ki fehér kartonból. Itthon krétáztam, fekete kartonból vágtam rá mutatókat, a közepébe pedig Yabos szegecset tettem (köszi Borka ismét!). Az indákat fekete fotókartonra rajzoltam és kivágtam. A bal felső virágra ugyanazzal pecsételtem, mint a szívre, csak fekete Stazonnal. A Prima virágok közepébe miltonkapcsokat tettem (Hot Off The Press és a készletből). A címet a táboros oldal1 készlet American Crafts-os betűmatrica készletéből van.
Nem pont az én stílusom (mint ahogy a táborban készült öregítős oldal sem), de tetszik a végeredmény, és szerettem dolgozni rajta. Azt hiszem, az nem gond, ha ki-ki kacsintgatok néha a kedvenc stílusomból. :)
Részletfotók:
Köszönöm, hogy ismét beugrottál hozzám! További szép napot!

1 kedves megjegyzés

Vera írta...

Nagyon szép lett, és nekem az tetszik a legjobban, hogy úgy hasonlítotok! :)

Nézz be hozzám egy limonádéra! :)