2010. április 23., péntek

Sarti

Tegnap végre alkottam egy kicsit. :) Mostanában elég sok dolgom van, szóval nem nagyon van időm oldalakat gyártani. Pedig már jó hosszú listám van a megvalósítandó projektekről. :D Egyszer remélhetőleg mindre sor kerül.
Az estém is szuperül sikerült. 2 órát át nevettem a stand uposok poénjain. Nagyon jól éreztem magam, tuti megyek máskor is! :D
Készítettem egy oldalt az eddigi legjobb nyaralásomról. A tavalyi Vizes nyár SBK készletet használtam. Ezt amúgy már a tavalyi táborban megkaptam :$, de eddig nem volt szívem felhasználni. Olyan szépek a mintái és a színei!
Az oldal az áprilisi vázlatkihívásra és a "Mint a régi szép időkben" (aktuális) kihívásra is passzol. :) Végre sikerült ezekbe is bekapcsolódnom. Két legyet egy csapásra! :D
Íme:
Felhasznált anyagok/Supplies:
Bazzil kartonok/Bazzil cardstocks
mintás papírok/patterned papers: Basic Grey, Fancy Pantstinták/inks: Tim Holtz Distress Ink: Broken china, Shabby shutters
filcmatrica/felt sticker: K&Co
betűmatrica/alphabet stickers: Doodlebug
kenderzsineg/string
virágok/flowers: Prima
filc/felt
Az oldalon lévő fotó szkennelt, így sajnos nem a legjobb a minősége. Gondoltam feldobom kicsit, úgyis ki akartam már próbálni a Veka által itt ajánlott lomo actionöket. Köszi, Veka! :)
Alapnak a készletben lévő egyik Bazzil kartont használtam. Már nagyjából összeállt a az oldal, amikor rájöttem, hogy középtájt nagyon "élettelen" lett. Beugrott, hogy a Distress tintáim között pont van az oldalhoz illő kék és zöld színű. :) Viszont nem találtam olyan pecsétet vagy sablon, ami illett volna oda, ezért gyártottam magamnak. :D Nem kellett más hozzá, csak egy kis fénymásolópapír és egy pici(1,5 cm), kör alakú lyukasztó. Úgy készítettem el, mint kis koromban, az oviban a "papírterítőket". Hajtogattam, majd kivágtam a szükséges formát (kört). Persze ez most gyorsabban ment a lyukasztóval. xD Néhány fotó, az elkészítés menetéről:

Ennek a sablonnak a segítségével vittem fel a háttérre a kétféle tintát. A zöldet mindenhova, a kéket csak itt-ott.
A zöld kartont használtam alátétnek a fotó alá, egy másik darabját pedig a pénzérmes technika segítségével fodroztam (10 forintos), és filccel körbepöttyöztem.
A készlethez tartozó két kommentcímkét is használtam. Egyikre az évszámot írtam, másikra rejtett kommentet. Utóbbit kilyukasztottam, és kenderzsineget kötöttem át rajta.
A címet szintén a készlethez tartozó betűmatricából raktam ki. Az egyik papír kétoldalas, a másik oldalából lyukasztottam a pillangókat.
A jobb alsó részt két Prima textilvirággal és egy kis hálószerű szalaggal(?) díszítettem. Ez alól fut két irányba a két zöld inda, amit filclapból vágtam ki. A fotó mellé került még egy kis virágminta K&Co filcmatricából.
Részletfotók:

Hogy tetszik? Zöld és kék, a kedvenceim. :D Azt hiszem, nem bánom, hogy felszabdaltam ezt a készletet is. (Egyébként ez volt az egyetlen ennyire régi, amihez még hozzá sem nyúltam. A többi vagy nagyon friss, vagy már legalább egy oldalt csináltam belőle.)

Köszi, hogy itt jártál! Kellemes, napos hétvégét!



I used SBK - Cool Summer Kit. Love it! :D Almost every supplies are from this kit. I'm absolutely amazed by these colors! :) I hand cut the swirls from felt. Under the big photo you can find every stuffs I used. TFL! Nice weekend!

1 kedves megjegyzés

Viki írta...

Kedvencem a filc inda a lepkékkel (azok kellenek oda!!) és a Prima virágok :) Csodás oldal lett!