2014. január 19., vasárnap

Nyaralós album - Zakynthos

Több hónap munkám fekszik ebben az albumban, ezért mindenképpen szerettem volna itt is megmutatni nektek. Utószezonban Zakynthoson, egy görög szigeten nyaraltunk egy barátnőmmel. Bő 1 hét volt csupán, de rengeteg élménnyel lettem gazdagabb, és mindenképpen meg akartam örökíteni egy vérbeli scrapbook albumban.
Tudatosan készültem rá, már a nyaralás előtt is, és persze közben is szorgosan gyűjtögettem, hogy legyen mit beletenni. Ténylegesen 2-3 hónapot dolgoztam rajta, amiből sok a fotószerkesztésre ment el, ugyanis több, mint 2000 fotót készítettünk. :) Már a válogatás is komoly fejtörést okozott, több kör alatt sikerült lecsökkentenem bő 200-ra az előhívandó fotók számát. Ezután jött a fotószerkesztés, ami szintén több délutánomba és hétvégémbe került. A tényleges alkotás megkezdése előtt díszítőelemeket is gyártottam, hogy gyorsabban és helytakarékosabban menjen majd a szkreppelés. Csináltam témába illő süthető gyurma díszeket; gyűjtöttem és rajzoltam (Illustratorban), majd a Silhouette Portrait-mal vágtam ki elemeket; színeztem, tintáztam chipboardokat, majd lakkoztam, repesztettem őket, és természetesen papírokat is válogattam.
Kiindulási alapnak a Studio Calico - Atlantic kollekcióját választottam, de nagyon hiányoltam belőle a türkizt, ezért mindenféle készletekből kiegészítettem türkiz papírokkal is. Az albumalap egy Studio Calicos Handbook dombornyomott chipboard borítóval és különböző elrendezésű belső tasakokkal.
A legbüszkébb az album borítójára vagyok, aminek nagy részét homokkal fedtem be. A Studio MultiMedium Matte ragasztóval kevertem össze a tengerpartról hozott homokot, és az ujjammal tunkoltam rá a chipboard alapra. Tökéletesen matt lett a végeredmény, aminek nagyon örülök, ráadásul egyáltalán nem hullik. Imádom ezt a ragasztót! :)
Emellett festettem rá "tengert" is. :) Fehér gessoval alapoztam, illetve ez a végeredményen látható "hab" is. A tengert magát akrilfestékkel festettem. Egy türkiz festék, illetve fekete és fehér segítségével kevertem ki a négyféle árnyalatot, amivel a tenger különböző mélységű részeit próbáltam érzékeltetni.
Mivel hatalmas albumról van szó, és sok-sok interaktív elemet tartalmaz, készítettem egy videót róla. Közben beszélek is, szóval egy-két olyan dolog is kiderülhet belőle számodra, amit csupán a fotóról nem tudsz meg.

Ha kíváncsi vagy, itt megnézheted az albumról készült videót:

Felhasználtam még egy Yabo kraft naptáralapot, sok-sok Scrapfelloe és néhány ScrapDekor chipboardot, és minden mást, amit még odaillőnek gondoltam. :)

  Néhány fotó az albumról:


Néhány fotót betettem egy slideshowba, itt megnézheted, de túl sok lenne ahhoz, hogy mindent fel tegyek ide. Ha érdekel, kérlek a facebook oldalam galériájában böngészed át őket, mert oda mindet feltöltöttem, és kedvedre lépegethetsz és nagyíthatsz is. :)

Szívem-lelkem benne vagy, és ezt azt hiszem a végeredményen is látszik. Remélem, tetszik!

Köszönöm, hogy még mindig érdeklődsz a blogom iránt!
Szép estét!

3 kedves megjegyzés

Analia Cristina írta...

Hi,your album is a fantastic work,GREETINGS!!!

Janka írta...

Nem gyenge! Már az is művészet, hogy annyi fotót megszkreppeltél - gratula! :) Tartalmas, szép albumot alkottál, rengeteg fantasztikus részlettel. A homokba "bújtatott" borító meg csúcs!
(Én is jártam Zakynthoson, ott házasodtunk össze. Szóval jó volt látni a fotóidat.)

Atyus írta...

Thanks, Analia!
Köszi, Janka! Örülök, hogy tetszik!