2012. július 2., hétfő

Záróvizsga letudva, alkotás, nyár...

Rég jelentkeztem, de azért egy év nem telt el az utolsó bejegyzésem óta, ahogy korábban volt rá példa.
Nem akarok sokat írni, mert időmilliomos most sem vagyok, sőt...

A legfontosabb, hogy az egyik szakomon (gazdaságinformatikus MSc) végre végeztem! :) Nagyon stresszes volt az utóbbi pár hónap, igazából majdnem egy év. Sok akadály gördült elém. Sokszor úgy éreztem, nem lesz erőm végigcsinálni, de szerencsére végül minden problémán túljutottam, néha könnyebben, néha nehezebben. Most rám férne egy fél év lazítás, de ez persze hiú ábránd, meg egyébként is hamar megunnám, azt hiszem. :)
A záróvizsga óta és még pár hétig azokkal a dolgokkal kell, illetve akarok foglalkozni, amikre nem volt lehetőségem az utóbbi időben. Igyekszem utolérni magam, és egyre jobb a kedvem is szerencsére. :)
Szombaton a diplomaosztó is lezajlott, így végre a kezemben van a sok-sok hajtás, gürizés egyik eredménye. A másik MSc-s diplomámat pedig a következő félév végén (januárban) szerzem meg, vagyis kicsivel utána, februárban már azt is kézbe vehetem. Persze ez egyelőre még terv, de most eléggé így állnak a dolgok.
Egyébként is nagyon szeretném már befejezni, mert jó ideje elegem van az egyetemből. Persze tudom, hogy általában az álláskeresés, illetve a munka sem könnyebb vagy egyszerűbb (főleg mostanában), de legalább végre más lesz. Sok volt már ebből, hosszú volt ez a hat év, még ha sokkal kevesebbnek is tűnt, úgy repült az idő.

Szerencsére alkotásból is kijutott már a záróvizsga óta. Jövő hétvégén pedig a scraptáborba is megyek :D, és ezeken kívül is lesz még bőven kreatívkodnivalóm a nyárra. Nagyon-nagyon fogom élvezni, mert már iszonyúan hiányzott! :)

Nem ígérek, mert már régen nincs értelme. Jövök ha tudok, néha akkor is, ha lenne más teendőm is (például most). Igyekszem mutogatni is dolgokat. Egyszer talán a blogrucimat is lecserélem végre, de ez még odébb lesz, az biztos.
Mindenkinek köszönöm, aki a korábbi hosszú szünetek ellenére benéz ide! Jól esik, hogy van, aki érdeklődik az alkotásaim iránt. :)

Most jut eszembe, van egy szkreppel kapcsolatos dolog, amiről még nem írtam eddig.
Lassan egy éve van egy kisebb szkrepper társaság Debrecen környékén, akikkel havonta, kéthavonta, ahogy sikerül, összejövünk. Hát alkotni még nem sokat sikerült, de már önmagában az is nagyszerű érzés, hogy találkozhatunk olyanokkal, akik ismerik és szeretik ezt a csodálatos hobbit. Talán az alkotásig is eljutunk egyszer. :D
Ha esetleg a környékről valakinek megjön a kedve hozzá, nyugodtan keressen meg, és részleteket is mondok. ;)

Babanapló:
Most pedig, ha már alkotást is emlegettem, itt van pár kép a legutóbbi projektemről. Ez egy babanapló, ami kissé rendhagyóan a terhesség idejét és az első egy évet is magába foglalja. Ne lepődjetek meg, nem saját részre készült! :) Anyu egyik munkatársa kapta "búcsú" ajándékként, mielőtt szülési szabadságra ment. Jóval vaskosabb lett, mint eredetileg terveztük, de engem is elragadott az alkotókedv, meg anyuéknak is tetszett, szóval ami eszünkbe jutott, az belekerült. :)
Azt kérték, hogy a baba meséljen, szóval az album címét és a belső oldalcímeket is így fogalmaztam meg. Egyébként matematikus kismamáról van szó, a borítón lévő címmel erre is utalni szerettem volna. :)
Természetesen fotók nincsenek benne, mert egyrészt nem is készülhettek még el. Másrészt igyekeztem úgy megcsinálni az egész albumot, hogy viszonylag szabadon magára szabhassa a kismama. Néhány fontosabb eseményt, mozzanatot kiemeltem, amiről úgy gondoltam, biztosan szeretne írni, fotót beletenni, emellett pedig sok-sok kommentnek, apró emléknek, plusz fotónak csináltam helyet, amiket majdnem teljesen szabadon átalakíthat, mert gyűrűs mappa révén az oldalak, borítékok, genothermek sorrendje könnyedén variálható. Cím nélküli oldalakat is tettem bele, amelyet a számára fontos eseményeknek szentelhet.
Remélem, sokat fog bele írni, és sok-sok fotót tesz majd bele, mert bőven van rá hely az albumban.
Természetesen a színeket, mintákat, díszítőelemeket úgy próbáltam kiválasztani, hogy kislánynak és kisfiúnak is megfeleljenek, mert még nem lehet tudni a baba nemét. Remélem, sikerült elérnem, amit szerettem volna.
A babát pedig előre irigylem kicsit, mert én is szívesen olvasgattam volna anyu gondolatait arról az időszakról, amikor engem várt és én voltam kicsi. Neki pedig ott lesz ez az album, amit ha nagyobb lesz, bármikor fellapozhat. 
Az album borítója és oldalai:

Felhasználtam: egy A5-ös gyűrűs mappát, sok-sok maradék és régóta felhasználásra váró papírt (DCWV, Crate paper, PinkPaislee, Basic Grey), néhány egyszínű kartont, Yabo címkéket és kraft kartonokat, American Crafts és Webster's Pages betűmatricákat, Prima és SBK virágokat, kenderzsineget, kapcsokat, fém függőket, Scrap Kreatúrás és Creative Imaginations chipboardokat, gombokat, dekortapaszokat, szalagokat, tábori szerzeményeket (kommentcímkék) és nem utolsósorban Scrapfellow chipboardokat a Basic Tags, a pillangós és a Rounded alpha csomagból.
Ezenkívül rengeteget firkáltam, rajzoltam, írtam. Nagyon élveztem! Eléggé ösztönösen alkottam, pedig eleinte féltem kicsit, hogy már kijöttem a gyakorlatból.

Részletfotók:

Összességében elégedett vagyok. Sőt jobb is lett, mint amire számítottam. Én biztosan örülnék egy ilyen ajándéknak. :) Szerencsére a leendő anyukának is tetszett, remélem, kapok majd néhány fotót, ha már kezd megtelni az album. :D

Remélem, neked is tetszik!

Örülök, hogy benéztél! Szép hetet!

2 kedves megjegyzés

Janka írta...

Itt is nagy gratula a diplomádhoz. A többihez meg kitartást! Elhiszem, hogy egy időre eleged van :)

Az album tök jó lett! Nagyon-nagyon tetszik a baba szemszögéből történő megközelítés. (Elteszem az ötletet.) :)

Mjudit írta...

Szia!

Én is gratulálok itt is a diplomához. Az album nekem is nagyon tetszett,nagyon ötletes. :) Majd én is ilyet kérek az unokáimnak. :)) Puszi