2010. március 21., vasárnap

Húsvéti képeslap


A napokban felkerült egy cikk a scrap.hu-ra, amiben Szilvi különféle húsvéti képeslapokat mutat be. Nagyon inspiráló, érdemes megnézni. Itt megtalálod.
A cikkben szerepel egy lap, amit én csináltam. Kosárka alakú. Ezt a lapot Merikának fogom elküldeni a húsvéti staféta keretében. Remélem nem haragszik meg, hogy most felteszem a ide, hiszen már úgyis látta a cikkben. (Bocsi!:))
A lap zárt és nyitott állapotban:
Felhasznált anyagok/Supplies:
fotókarton/cardstock
mintás papírok/patterned papers: Basic Grey, Fancy Pants, K&Co, DCVW, Daisy D
szalag/ribbon
kenderzsineg/string
papírvirágok/paper flowers: Prima
strasszok/rhinestones: Hero Arts

Amikor a fotó készült, még belülre nem tettem semmit. Legalább ez meglepi lesz Merikának. :)
A lap alapja barna fotókarton. Ebből vágtam ki a kosárformát úgy, hogy a tojások kilógó részének vonalát is követtem. Mivel a tervezés, sablonkészítés részt papíron követtem el, ez egy elég hosszadalmas folyamat volt. Neked viszont már könnyebb dolgod lesz, ha szeretnéd elkészíteni. Ehhez lentebb nyújtok egy kis segítséget.
Tehát az alap elkészítése után a tojásokat vágtam ki különböző maradék papírokból. Ilyenkor jól jön, hogy minden fecnit elrakok. :D A lap külsejét még inkább kosárszerűvé akartam tenni, ezért papírszövéssel díszítettem. Egyszerűen csíkokat vágtam a barna kartonból és egy eléggé semleges színű mintás papírból, majd szépen összeszőttem őket. A kosár szélét még egy szalaggal díszítettem.
A masnival záródó, rózsaszín kenderzsineg tölti be a zár szerepét. Viszonylag könnyedén le lehet húzni a kosárkárók anélkül, hogy ki kellene kötni. A lap külsejét díszítettem még egy jó nagy masnival. Ez a sárga, kockás szalag szerintem nagyon illik a húsvéthoz, és még a szőtt kosárhoz is passzol. :)
A tojásokra tettem még két papírvirágból készült pillangót, strasszokkal a közepükön.
Na és itt a segítség:
Úgy gondoltam, én már eleget bajlódtam a sablon rajzolgatásával, kivagdosásával, míg "tökéletes" lett. :) Neked megkönnyítem a dolgot.
Elkészítettem egy digitális formában letölthető verziót, amit letölthetsz jpg, png és psd formátumban. Remélem, hasznát veszed! ;) :)

Remélem, tetszik és megjött a kedved az elkészítéséhez!
Köszi, hogy benéztél! További szép hétvégét!


I made a basket shaped card for Easter. It was great fun. :) It's a good thing, you can use rest of paper to make eggs. :) To facilitate your work I made a sketch. You can download it in jpg, png and psd format. TFL! Great weekend!

11 kedves megjegyzés

Janka írta...

nagyon szép lap lett! annyira ötletes az egész :)

CBH írta...

Thank you so much for this post. I want to let you know that I posted a link to your blog in CBH Digital Scrapbooking Freebies, under the Page 3 post on Mar. 21, 2010. Thanks again.

Viki írta...

Szuper az ötlet!!Le is akartam menteni a sablont, de nem sikerült.
Hogyan lehet? Köszi előre is!

Atyus írta...

Örülök, hogy tetszik! :)
A kis képet szándékosan nem linkeltem, szóval azzal nem fog sikerülni. Viszont mellette a szövegben leírtam, hogy 3 formátumban lehet letölteni. A kiterjesztések nevét pedig linkeltem. Kattints arra, amelyiket le szeretnéd tölteni. A 4shared oldalra fogsz jutni, ahol a nagy kék vagy zöld "Download" gombra kell kattintani a kép alatt. Remélem, sikerül! Ha nem, mindenképpen szólj!

Marcsi írta...

Fantasztikus ez a képeslap :) Köszi az ötletet :) A sablon letöltésénél viszont jelszót kér a 4shared...

Atyus írta...

Ne haragudjatok! Látszik, hogy még nem vagyok ebben gyakorlott. :)
Azt hiszem, most már rendben lesz.

Viki írta...

Igen, most már nincs gond vele!
Hatalmas köszönet az ötletért és a sablonért, Atyus! Amint lesz időm, kipróbálom. :)

Szilvi írta...

Képzeld a Craft Craven is megjelent a freebied!:-)

Bíró Ágnes írta...

Anita, ez fantasztikus! Nagyon tetszik. :) Köszi szépen, le is töltöm és gyorsan nekilátok, kész legyen Húsvétig.

Balogh-Molnár Ibolya írta...

Olyan jó ötleteid vannak!!! Csak ámulok.
Nézz be hozzám van egy kis meglepetésem a számodra!!!

Marcsi írta...

Köszönöm a sablont :)