2010. január 19., kedd

Filmes játék

Viki és Janka hívott meg erre a játékra. Köszönöm nekik! A lényeg, hogy fel kell sorolni az 5 kedvenc filmünket, aztán továbbadni a játékot 3 embernek. Hát előre szólok, hogy nem tudtam ennyire leszűkíteni a listát. :) Egyrészt, mostanában kevés filmet nézek (tévét is alig), másrészt sosem voltam az a "sokszornézős" fajta. Szóval nagyon ritkán nézek meg egynél, esetleg 2-3-nál többször egy filmet. Így nagyon nehéz lenne csak 5-t kiválasztani. Nagyon kevés kivétel van ez alól, és van két film, pontosabban egy sorozat első két része, ami e tekintetben mindenképpen az élen áll. De a következő 3-at, vagy ha úgy vesszük, 4-t akkor sem tudnám egyértelműen meghatározni.
Ráadásul akaratlanul is azok jutnak eszembe előbb, amelyeket nem olyan régen láttam. Ezért vártam pár napot és gondolkoztam, nehogy olyat hagyjak ki, ami megérdemelné, hogy itt legyen.
Szóval csalok "kicsit", remélem nem haragszotok. :)
1. Az előbb említett sorozat természetesen a Twilight Saga. :) Eddig az Alkonyat és az Újhold készült el, de a Napfogyatkozás is hamarosan a mozikba kerül, a Hajnalhasadást pedig idén kezdik forgatni (lehet, hogy 2 film lesz belőle). Valószínűleg a többi részre is vonatkozni fog a sokszornézési kényszerem. :)
Azt hiszem nem is próbálkozom tovább a rangsorral, inkább kategorizálok. :)
Szóval a kedvenc műfajaim a fantasy, thriller (, sci-fi) illetve ezek kombinációja a romantikával és a humorral. A (romantikus) vígjátékokat is szívesem megnézem, de azokat szinte mindig csak egyszer. A többi műfajban is vannak általam nagyon szeretett filmek, de a fentebbi 2 (3) műfajból van a legtöbb kedvencem. Ennek valószínűleg az az oka, hogy mindig is vonzott a misztikum és a rejtély, a fantáziámmal pedig sosem volt gond. :) (Jellemző skorpió tulajdonság. :D) Általában véve minden elgondolkodtató dolgot szeretek, szóval nagyon szeretem, ha egy filmen még órákig kell töprengeni, vagy mert rengeteg érdekes apró részlet van benne, vagy mert nyitva hagy bizonyos kérdéseket, vagy olyan témát feszeget, ami nagyon is elgondolkodtat (pl. egy fantasy, ami bizonyos körülmények között nem is tűnik annyira elképzelhetetlennek, vagy pl. valami olyan emberi tulajdonság, cselekvés, motiváció kerül elő, ami furcsa, de meg akarom érteni).

Szóval a kedvenc műfajaimból ezek a filmek jutottak eszembe:
Az ördög ügyvédje, Pillangóhatás, Ház a tónál, Hatodik érzék, Ha el jön Joe Black, Jelek, Mátrix trilógia, Gyűrűk ura trilógia, Karib-tenger kalózai trilógia, Az asztronauta, A.I.- Mesterséges értelem, Bárányok hallgatnak, Benjamin Button különös élete, A tégla, Amikor megállt a föld, Mr. Brooks, Az időgép, Holnapután, Belső útvesztő, Megérzés, Hancock, A felejtés bére, Függőség, Transformers, Armageddon, Csontember, Törés.
Más műfajú (,nem egyértelműen előbbiekbe tartozó) filmek:
Halálsoron, Forest Gump, Hideghegy, Gettó milliomos, Millió dolláros bébi, Szenvedélyek viharában, P.S. I love you, Minden végzet nehéz, Igazából szerelem, Pár lépés a mennyország, Kapj el ha tudsz, Egy kosaras naplója, Csokoládé, Egy csodálatos elme, Az élet háza, A fülke, Szeress, ha tudsz, Élet, vagy valami hasonló, Vagány nők klubja, Mint a hurrikán, Édes november, Terminál, Casanova, Lovagregény, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, Túl a barátságon.


Tudom, hogy túlzásba vittem, bocsi. :) De talán lesz, akinek cím alapján megtetszik valamelyik, amelyiket még nem látta, és épp amiatt nézi meg, mert én ide kiírtam. :)
Biztos vagyok benne, hogy van amit kihagytam, ja és abban is, hogy az Avatar is nagyon tetszeni fog, bár még csak előzetest láttam. :)

Szeretném továbbadni a játékot Jucának, Csutinak és Merikának. Kíváncsi vagyok, mik a kedvenc filmjeik.

Köszönöm, hogy kíváncsi voltál a "kedvenc" filmjeimre! Szép estét!

4 kedves megjegyzés

csuti írta...

Köszi, nemsokára én is sorolom a kedvenc filmjeimet:-)
Jó volt olvasni a tiédet!

Merika írta...

Köszönöm hogy gondoltál rám, nagyon jól esett! Kiegészítem a bejegyzésemet, a másik blogomon(http://gondolatokfiokja.blogspot.com/) már írtam a filmélményeimről.Hasonlóan éreztem mint Te de az én filmjeim már történelem!!!!(huncut smájli)

Unknown írta...

Tetszik, hogy ilyen sok filmet felsoroltál. Láttam a listádon a Mr. Brooks-ot, ezt pl. tegnap láttam először, angolul, és nem is tudom hova tegyem a filmet, a vége annyira furcsa... és a film sem az én világom, de a kíváncsiságom nem hagyta, hogy elkapcsoljam :)

Janka írta...

Hú, én felsorolni sem tudtam volna hirtelen ennyit :D A nagy részét láttam ezeknek, de van egy-kettő, amit nem. Majd meglesem, mennyire nekem valók :)