2009. február 12., csütörtök

Dóri és én

Mostanában elég sok hagyományos, 30x30-as oldalt készítettem. (Ez már a 3. 3 hét alatt.) Ennek főként az az oka, hogy most van pár képem, ami önmagában is "kitölt" egy oldalt. Nem tudom, hogy észrevettétek-e, de egyre inkább nyitott vagyok a színekre. Egyre többet próbálok ki, és még olyan színeket is gyakran használok, amiket korábban szinte soha, főleg nem olyan oldalon, amin szerepeltem (ilyen pl. a rózsaszín). Ráadásul úgy érzem kezdem megtalálni azt a stílust, ami leginkább nekem való, bár továbbra is szeretek elkalandozni, és nagyon mást csinálni. :D Nem tudom, hogy ezek a dolgok kívülről mennyire látszanak, de én így érzem. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Íme tehát az új oldalam:
Felhasznált anyagok/Supplies:
Bazzil karton/Bazzil cardstock: Stockholm
más papírok/other papers
Brilliance tintapárna/Brilliance ink: Moonlight White, Peralescent Cholcolate
Basic Grey háttérpapír/Basic Grey paper: Scarlett's Letter - Desire
Colorbox folyékony kréta/Colorbox Chalk Ink: Orchid Pastel
Heidi Swapp betűk/Heidi Swapp chipboard alphabets
Prima virágok/Prima flowers
csillámpor/glitter
gombok/buttons
Hero Arts Hello Birdie akril pecsételőszett/Hero Arts Hello Birdie clear stamp set
Hero Arts Design Block: Flourish

A kép szilveszterkor készült az egyik legjobb barátnőmmel, Dórival vagyunk rajta.
Az elkészítés elég hosszadalmas volt (legalább 8-9 óra, de nem mértem :)). Bevallom, az elején nem nagyon akart összeállni, de azt hiszem a végére szépen kikerekedett. :)
Az alap textúrázott Bazzil karton. A barna fotókartonra Hero Arts pecsételővel Brilliance Moonlight White tintapárnával pecsételtem a mintát. Ennek a hátuljára rögzítettem a rózsaszín hullámos szélű papírt. Ez úgy készült, hogy levágtam egy kb 2,5-3 cm széles, a barna kartonnal megeggyező hosszúságú darabot a fotókartonból és fogtam egy 1Ft-ost :D. Megmértem az átmérőjét (1,6 cm). Ezt megfeleztem (0,8 cm). Húztam egy a karton szélével párhuzamos egyenest a szélétől ilyen távolságra (0,8 cm). Haladtam a kartondarab egyik szélétől a másikig és körberajzoltam az érmét, úgy hogy az mindig úgy tettem le, hogy a lap széléhez érjen, és az előző érme rajzának és a ceruzával meghúzott egyenesnek a metszéspontjára is illeszkedjen (persze a ceruza hegyét mindenhonnan levettem). Ezt szépen sziluettollóval kivágtam, és megismételtem még egyszer. Pepecs munka, de sajnos nincs még ilyen bordűrlyukasztóm. Talán egyszer...
Erre került egy Basic Grey háttérpapírból kivágott téglalap. A fotó alsó alátéte egy sima krémszínű fotókarton. A fölötte levő sárga domborított Milano karton. Az alátétek és a fotó 2 sarkát sarokkerekítővel lekerekítettem. Az alsó alátét hátuljához rögzítettem a rózsaszín kartont (2 sarok szintén kerekítve) úgy, hogy együtt ugyanolyan szélesek legyenek, mint a barna karton.
A felső alátét papírját használtam a pillangóhoz is. Rózsaszín folyékony krétával (Colorbox) óvatosan megszíneztem a domborított formát, ezután kivágtam belőle a pillangót. A középső részét és a csápjait beragasztóztam és csillámport szórtam bele. A betűk Heidi Swapp chipboardok. Tettem a betűkre Prima virágokat. A közepükre ragasztót tettem, és ugyanazt a csillámport szórtam bele, mint a pillangók közepébe. Használtam még egy filc pillangót, Prima virágokat, Rayheres miltonkapcsokat. Gombokból "csináltam" indát. Hero Arts pecsétekkel madárkákat pecsételtem az oldalon több helyre Brillinace Peralescent Cholcolate tintapárnával. A kommentkártyát az új lyukasztómmal (:D) lyukasztottam és egy barátságról szóló idézetet írtam rá Susan Polis Schutz-tól.
A barnát leszámítva nem mondhatnám, hogy gyakran használom ezeket a színeket, de a végeredmény nagyon tetszik! :D Olyan vidám lett, ugye? :D
Részletfotók:

1 kedves megjegyzés

{Hana} írta...

Hát ez még mindig nagyon tetszik!! Jó, hogy vannak részletfotók, körbe lehet csemegézni :-))) Klassz nagyon! Persze a gombok a kedvenceim továbbra is ;-)