2010. december 19., vasárnap

Életjel

Mostanában nincs nálam sok látnivaló. Sajnos nem sok időm jut a scrapre. :( Idén a karácsonyozásom is eléggé kimaradt, egyszerűen nem fért bele több. Hetek óta szinte egyfolytában tanulnom kellett, mert mindig volt valami ZH. Összesen tíz volt ebben a félévben, és ezek mellé még volt három beadandóm, és két kiselőadásom. Remélem, tudod, hogy nem panaszkodni jöttem, csak igyekszem magyarázatot adni rá, hogy miért jegyzek be ilyen keveset mostanság.

Sajnos nem szolgálhatok jó hírrel a közeljövőre sem. A következő egy hónapom is sűrű lesz. Az ünnepeken kívül ott lesznek  vizsgáim, illetve a felvételim január elején. Hát igen, felvételizek még egy mesterképzésre. Azaz februártól elvileg párhuzamosan fogok végezni két szakot, a mostani gazdaságinformatikust és a programtervező informatikus Msc-t. Ha jól kalkulálok, körülbelül ugyanennyire be leszek táblázva még 1-1,5 évig. :S De azért igyekszem majd néha megosztani valamit. Remélem, hogy visszanézel majd néha.

Lehet, hogy most azt kérdezed magadban, hogy minek kezdek bele még egy szakba, ha egy mellett is ennyire kevés szabadidőm van? Hát, először is jól megy a tanulás, és úgy gondolom, ezt ki kell használnom. Eredetileg is terveztem majd elvégezni ezt a szakot, később levelezőn. Azért döntöttem mégis amellett, hogy két nappali szakot fogok egyszerre végezni, mert megtudtam, hogy így továbbra is megmarad az államilag finanszírozott státuszom, és nem kell fizetnem a kiegészítő képzésért sem. Ráadásul a két szakon elég sok a közös tárgy, így elvileg három félév alatt el tudnám végezni teljesen ingyen, mert még beleférnék az állami 12 félévbe. Persze ez csak akkor, ha ügyes leszek. Nem lesz könnyű menet, de a mostani szakomról már csak öt tárgy és a diplomamunka van hátra 1,5 év alatt. Remélem, hogy lesz elég erőm végigcsinálni a kettőt együtt.

Nem ígérem biztosra, de ha minden jól megy, január végén jövök majd néhány scrappes dologgal, és lehet, hogy a bolgrucimat is lecserélem. Februártól pedig jöhet a hajtás újra.
Kellemes ünnepeket kívánok! Remélem, fehér karácsonyunk lesz!

7 kedves megjegyzés

Stigabiga írta...

Szia!

Szerintem teljesen érthető, ha az ember tanul, főleg ha ingyé' megoldhatja; ma már nem sok dolog van ingyen, úgyhogy ki kell használni.

Én is szeretnék majd sulizni, de egyenlőre az írás mellett döntöttem, nem érzem magam lelkileg késznek, hogy megint elkezdjek munka mellett egy szakot, még ha hamar meg is tudnám csinálni :D

Kívánom, hogy legyen elég erőd és időd hozzá, és továbbra is olyan jól menjen minden, ahogy eddig ment :) Kitartás!

Pusz: Stigu _@/"

Kovaxka írta...

Maximális riszpekt! Remekül csinálod, hajrá! :)

kreatívhit írta...

Alakuljanak szíved szerint a dolgok.Számodra is tartalmas szép ünnepeket.

pufiindian írta...

Sok erőt kívánok a nagy tervhez. Szerintem is helyesen gondolkodsz.

Szép ünnepeket, azután hajrá !

Névtelen írta...

Szia Drága!

Just relax!
Amilyen okos és értelmes vagy, biztosan sikerül megoldanod mindent, ahogy eddig is. Gondolj arra, hogy már csak egy kis idő, és vége a vizsgáknak és a félévnek, aztán pedig egy nagyot fogsz pihenni nálam. :)
Tudom, még mindig az a fránya időkibővítő hiányzik... Ne aggódj, nyaggatni fogom a fiút érte! ;)
Ne gondolj most semmi másra, csak a vizsgákra, koncentrálj! Mi maximálisan melletted állunk! :)
(Ahogy Stigu nemrég a kis kínai fickót idézte a Hősökből: "Yattaaaaa!" Vagyis hajrá! :) )
Nekünk az írással (nekem plusz még a szakdolgozattal és az államvizsgával), neked meg a vizsgákkal.
Túl fogjuk élni, mert Cullen vér csörgedez az ereinkben! ;)

Csók!

Abyd

Tipitá írta...

Szia Atyus!
Jól elláttad magad feladatokkal, de addig kell a vasat ütni, amig forró! Ügyi csaj vagy, megoldod! Sok sikert hozzá! Ma jd a vizsgáid után kérnék egy kis segítséget a blogomhoz! Előre is köszi! Erika

Janka írta...

Sok sikert a vizsgákhoz, a felvételihez, mindenhez. Hihetetlen vagy :)