2010. február 27., szombat

Scrap chat - Ültess fát!

Vagy ha jobban tetszik így: szkrepcset. :)
Tegnap este/éjszaka ötödször volt a scrap.hu-n. Az egész lényege, hogy közösen alkotunk, de nem ám csak úgy szimplán. Valaki már jó előre eltervezi és megcsinálja az oldalt, majd pedig a cseten utasításokat ad, hogy mit csináljunk. Általában egy adott technikán vagy témán van a hangsúly. Ez az "irányító" személy most Erika volt és tavaszváró oldalt készítettünk, amihez "papírszalagokat" gyártottunk. Készült cikk is, itt olvashatjátok. A szkrepcsetben az a legérdekesebb, hogy elvileg ugyanazt csináljuk mindannyian, teljesen más oldalak kerülnek ki a kezeink alól. Mindenki belevisz magából egy kicsit vagy sokat és így minden oldal egyedi lesz. :)
Közben nem is látjuk egymás munkáit, így még inkább kibontakozhat az egyéniségünk. Szuperül sikerült az este. Elég hamar kezdtük és egyre többen lettünk, de már az elejétől nagy volt a zsongás. Tök jó móka az egész. Én mondjuk időről időre "elcsöndesedtem", mert a kezeim a szkreppeléssel voltak elfoglalva. :) Nagyjából kész is lettem az oldallal még tegnap, csak az utolsó simítások maradtak ma délelőttre.
Elégedett vagyok. Azt hiszem a témához megfelelő fotót találtam. :) Tavaly tavasszal készült, mikor életemben először ültettem fát. Egy barackfa volt a szerencsés. :) Szerencsére a már régóta vágyott Prima - Blooming Retro papírkészletem is megérkezett szerdán :), így nem is volt kérdéses, hogy ezeket a papírokat (néhányat közülük) fogok felhasználni.
Íme az elkészült oldalam:
Felhasznált anyagok/Supplies:
Bazzil kartonok/Bazzil cardstocks
mintás papírok/patterned papers: Prima - Blooming Retro, Basic Grey, K&Co
virágok/flowers: Prima
levelek/leaves: Prima
betűmatrica/letter stickers: American Crafts
miltonkapcsok/brads: Basic Grey 
A fotó nem az igazi, mert be van borulva az ég és folyamatosan esik, de azért elmegy.
Alapnak Bazzil kartont használtam. Ezen kívül szinte minden papír Prima a fentebb említett kollekcióból van. Kivétel a kétféle piros, pöttyös "szalagalapanyag" papírmaradék. Egyik BG másik K&Co. A virágok is Primák, illeve a pillangók is, mert azokat is virágokból csináltam. :D
A virágok szárát és a pillangók kondenzcsíkját (by Szilvi) :) kézzel varrtam előszurkálás után. Gobelinhez használatos pamut hímzőfonalat használtam. Pontosabban a felét, mert a 6 szál nem ment át a tű fokán :), de nem akartam nagyobbat keresni, mert kevés volt az idő és amúgy is elég vastag volt 3 szál is. :D
A virágok közepébe Basic Grey miltonkapcsokat tettem. A címet és verset a fotóhoz kerestem. A címet American Crafts matricából raktam ki. A verset Bazzil Kraft kartonra írtam és csíkokban kivágtam. Siettem és késő volt, így elég görbe lett és nem is írtam túl szépen, de azért így is tetszik! :)
A virágok szárához a Prima leveleket már ma délelőtt tettem oda. A pillangók közepükön strasszal és filccel rajzolt csápokkal is ma kerültek rá. Szilvi és Veka éjszaka még a pillangókról csacsogtak, így megjött a kedvem nekem is, és tettem rá párat. :D Szóval az ő hibájuk, hogy megint teljesen telepakoltam az oldalt! :P :D Utoljára a varrógépet is elővettem, és a "papírszalagokon" átszaladtam párszor.
Részletfotók:

Összességében elégedett vagyok. Főleg, hogy viszonylag gyorsan elkészültem és tudtam követni az instrukciókat. :) Mindenkinek köszi a részvételt és Erikának külön köszönet is jár, szuperül éreztem magam! Tök jó volt újra "együtt" alkotni!

Remélem, Neked is tetszik! Köszönöm, hogy erre jártál! :)
Még ma estig jelentkezhetsz a blog candy-mre!
Kellemes hétvégét!



Last night we were scrapchatting on scrap.hu. :) We made a springtime page using paper ribbons. It was great fun! :D We followed instrustions of Erika and made LOs at the same time. The title of my page is "Plant a tree!". The photo was taken spring 2009 when I plant my first tree. :) The comment is a poem from Mór Jókai. I was very happy to make this LO, because these days are cloudy and rainy and these colors make me smile and wait for spring. TFL! Pleasant weekend!

1 kedves megjegyzés

Sapimanó írta...

Aha! Már tudom, hogy miről maradtam le tegnap...Volt egy olyan érzésem, hogy ma lesz valami, de aztán aludni tértem.. Hát ez volt az:) Pedig szerettem volna ott lenni :(