2009. október 23., péntek

Három új oldal

Kicsit elmaradt a feltöltésekkel. Az idő borongós mostanság, így a fényképezés sem volt egyszerű. Egyébként most nagy hajtás van a suliban is. December közepén államvizsgázok. A diplomamunkám készülőben, a tételsort még meg sem kaptuk, közben pedig még van 5 tárgyam, azaz 5-6 vizsgám/ZH-m november végén-december elején. A kikapcsolódás persze kell, főleg, hogy hamarosan itt a szülinapom. :) Így három új oldalam készült el a napokban.
Az első témája Mázli és ahogyan alszik (pontosabban az egyik verzió, mert sok van). :D
Felhasznált anyagok/Supplies:
papírok/papers: Prima-Harmony
virágok/flowers: Prima
fotókeret/photo frame: Love Elsie
Cosmic Shimmer Mist: lava red
miltonkapcsok/brads: Hot Off the Press
Tim Holtz Distress tinták/Tim Holtz Distress inks: vintage photo, scattered straw
A cím a fázisfotókból rögtön következett. Az alap egy Prima papír, illetve a középső fotóalátét is egy Prima papírból készült, Distress tintával tintáztam a széleit. Az alsó, egyben a sorban utolsó kép kerete Love Elsie chipboard, tábori szerzemény. Minden fotó alá külön fehér alátétet tettem, hogy még jobban kiemelkedjenek a háttérből. A cím fehér kartonból készült. Kivágtam nyíl formájúra, befújtam Cosmic Shimmer Misttel, majd filctollal ráírtam a címet. Bal oldalra pedig halmoztam pár virágot közepükön miltonkapcsokkal. Nincs túl sok minden az oldalon. Ennek az az oka, hogy nem akartam még többet eltakarni a háttérpapírból. :)
Részletfotók:

Bevallom, nem vagyok elégedett a végeredménnyel. Valahogy nem állt össze az egész. Lehet azért, mert túl sok képet tettem egy oldalra. Nem tudom. Mindegy is. Gondoltam azért megmutatom Nektek, hátha valaki tudja, mi hibádzik és tanulok/tanulunk belőle.

A következő oldal rólam szól. Egy friss képemet dolgoztam fel. Konkrét mondanivalóm nincs vele, egyszerűen csak nagyon jól éreztem magam, mikor készült, és szerettem volna megörökíteni ilyen formában.
Felhasznált anyagok/Supplies:
Bazzil karton/Bazzil cardstock
mintás papírok/patterned papers: Prima-Harmony
virágok/flowers: Prima
Cosmic Shimmer Mist: lava red
miltonkapcsok/brads: Hot Off the Press
Tim Holtz Grungeboard: mixed minis
tinta/ink: Stazon - black cherry
chipboard indák/chipboard swirls: Magenta
MSE bélyegző/MSE stamp

A fotózás óta a barna papír jobb alsó sarka alá a dátum is odakerül.
Alapnak törtfehér/krém színű Bazzil kartont használtam. A cím grungeboard, Cosmic Shimmer Misttel színezve. Az indák Magenta, a miltonkapcsok Hot Off the Press márkájúak. Az indákat eredeti natúr színben hagytam, szerintem így tökéletesen illik ide. Minden más Prima. Az alsó és felső hullámos bordűrt az egyik Prima csomagolásban lévő papírból lyukasztottam. Kedvencem az oldalon a cseresznyevirágos "ág".
Részletfotók:

Mostanában kezdek kicsit más stílusokat is kipróbálni. Azt hiszem, ez is egy "kicsit más" oldal. Bár nem tudnám pontosan megfogalmazni, hogy miben más, mint a legtöbb oldalam. Talán kicsit visszafogottabbak a színei és az egésznek olyan romantikus hangulata lett.
Várom ám a visszajelzéseket, hogy ezek közül a "kalandozások", kikacsintások közül melyek tetszenek, melyek nem vagy nem annyira! Nyugodtan lehet kritizálni! Az építő megjegyzéseket örömmel veszem. :) Jó tudni, hogy milyen stílusok állnak jól és melyeket hanyagoljam inkább. :) Szóval bátram! Előre is köszönöm!

Végül az utolsó oldal ebben a körben. Anyu és apu esküvői képét dolgoztam fel. Hamarosan házassági évfordulójuk lesz és remélhetőleg örülni fognak neki, hogy van most már ilyen az újabb oldalaim között is. Egyébként a házassági évfordulójuk épp egy napom van a szülinapommal. Pontosan a másodikra érkeztem. Hát a számolás már akkor is ment. :D
Felhasznált anyagok/Supplies:
Bazzil karton/Bazzil cardstock mintás papírok/patterned papers: Cherry Arte, Adornit, Dream Street Paper virágok/flowers: SBK
csipke karton/lace cardstock: KI Memories
Cosmic Shimmer Mist: lava red miltonkapcsok/brads: Hot Off the Press Tim Holtz Grungeboard: mixed minis tinták/inks: Stazon - black cherry, Brilliance - moonlight white
bélyegzők/stamps: MSE, Fancy Pants, Hero Arts, Inkadinkado, Crafty Secrets

Először is szeretném megköszönni Rikának, hogy felhívta a figyelmemet/figyelmünket erre a technikára. Nagyon tetszik! És persze köszi Heidi Swappnek is, bár nem hiszem, hogy ő jár erre. :) Heidi egy szuper videón mutatja be, érdemes megnézni!
A technika lényege, hogy lemaszkolunk egy kívánt mintát. Legjobb ha öntapadós kész maszkot használunk, de saját gyártásúval is működik. Én is magam csináltam a madár maszkokat. Heidi a maszk negatívját is használja a videón, de én szándékosan nem használtam, fehéren szerettem volna hagyni a madarak testét.
Szóval ha a maszkolás megvan, akkor elő kell szedni a létező összes pecsétünket. Ha nincs sok, akkor tessék kölcsön kérni :), mert szerintem minél többféle motívumot használunk, annál szebb lesz az eredmény. Én akril pecsételőket használtam. Szerintem ez praktikusabb, mint a fanyelű gumibélyegzők használata, mert így pontosan látjuk, hova kerül a lenyomat, ez pedig itt nagyon is számít.
Szóval akkor megvannak a pecsételők és természetesen mellé a tinta. Nálam fekete Stazon. Próbáltam fekete Distress tintával is, mint Heidi, de nekem Stazonnal a nyomatok apró részletei sokkal szebbek. Persze bármilyen színű és típusú tinta megfelel. Tehát vágjunk bele. A cél, hogy a maszkot, illetve a formát, amit ábrázol minden irányból, akár több rétegben körbevegyük nyomatokkal. Ez fontos, mert mikor levesszük a maszkot, így fog szépen kirajzolódni a minta. A pecsételés után a minta pontos kirajzolódását segíthetjük, ha blender vagy fülpiszkáló segítségével vékony sávban végigmegyünk a tintával a maszk körvonalán.
Ha ez megvan, levehetjük a maszkot és hagyhatjuk úgy (mint én), vagy a maszk negatívjának segítségével a belső részt beszínezhetjük (tintával, misttel, de akár ceruzával is), erre a részre is pecsételhetünk, de vigyázzunk, hogy megmaradjon a kontraszt a külső és belső rész között.
Remélem, érthetően leírtam!

Visszatérve az oldal elkészítéséhez. Főként a Valentinos készletet és SBK virágokat használtam a natúr készletből és a vidám organzatasakból. Alapnak egy hullámos szélű Bazzil kartont használtam, az egyik táboros készlethez tartozott. A kép alátéte egy Cherry Arte papír az Ezeregy éj készletből. A címet grungeboardból csináltam Brilliance moonlight white tintával. Ezt használtam a kép jobb alsó sarkával lévő grungeboard szív szárnyainak színezésére is. A szívet Shimmer Misttel színeztem. A "mindörökké" feliratot MSE bélyegzővel Stazon tintával pecsételt komment címkébe írtam. Pecsételtem mellé egy szívecskét Fancy Pants pecsételővel. Alulra a két papír közé tettem még csipkét is úgy, hogy éppen csak kilátszódjon. Használtam még a készlethez tartozó szíves csipkekartont.
Részletfotók:

Az egész oldalon a hangsúly szándékoltan a fenti motívumokra került. Gondolom nem kell megmagyaráznom, hogy az esküvő/szerelem témához miért épp a madár motívumot választottam, méghozzá párban. :)
Remélem tetszik, és a szüleimnek is fog! Hétfőn fogom nekik megmutatni. ;)

Köszi, hogy bekukkantottál! Szép estét és kellemes hétvégét!

1 kedves megjegyzés

Viki írta...

Boldog születésnapot Atyus!!
Remélem, születik valami jó kis oldal
az esemény kapcsán , alig várom ;)